Thursday, August 18, 2016

Badminton Beregu Campuran Malaysia Mendapat Pingat Perak @Idris_Haron


Goh Liu Ying bakal dianugerahkan pingat Bintang Cemerlang Melaka (BCM) Oktober ini di atas kejayaan meraih pingat perak beregu campuran di Sukan Olimpik Rio 2016, awal pagi tadi.

Kerajaan negeri Melaka turut mengumumkan pemberian insentif RM25,000 masing-masing kepada Liu Ying dan pasangannya, Chan Peng Soon.

Ketua Menteri Datuk Seri Idris Haron berkata, pemberian insentif kepada kedua-dua pemain itu adalah pengiktirafan yang munasabah tanpa mengira negeri kelahiran pemain.

"Kita mengiktiraf usaha kedua-dua pemain kerana tanpa seorang daripada mereka, tidak mungkin pingat perak ini dimenangi," kata Idris selepas menonton perlawanan akhir bersama ibu bapa Liu Ying, Yong Ooi Lim, 53, dan Goh Chak Whee, 59, di kediaman rasmi Ketua Menteri di Seri Bendahara, di sini.
No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.