Wednesday, September 28, 2011

Politik Harian: Tindakan Biadap Guan Eng… Pemuda Akan Serah Memora...Tindakan Biadap Guan Eng… Pemuda Akan Serah Memorandum Kepada DAP


Pemuda UMNO menerusi Pemuda UMNO Johor akan menyerahkan memorandum kepada DAP negeri itu berhubung kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang memburukkan negeri Johor baru-baru ini.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata memorandum berkenaan akan diserahkan kepada DAP Johor agar Setiausaha Agung mereka menarik balik kenyataan tersebut serta memohon maaf kepada Sultan dan rakyat Johor serta rakyat Malaysia.

“Pemuda melihat kenyataan tersebut tidak bertangungjawab serta biadap apabila memburukkan nEgeri lain dalam usaha menarik pelabur ke Pulau Pinang.

“Cara beliau jelas memperlekehkan negeri lain dan saya melihat kenyataan beliau itu sama dengan apa yang pernah dikeluarkan Lee Kuan Yew sebelum ini.

“Justeru kita akan hantar memorandum dalam masa terdekat dan kita juga mahu tahu daripada mana Guan Eng mendapat statistik berhubung apa yang disebut itu,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas mempengerusikan mesyuarat Exco Pemuda UMNO di Bangunan UMNO Shah Alam, di sini hari ini.

TV3 menerusi Buletin Utama semalam mendedahkan bagaimana Lim Guan Eng pada majlis makan tengah hari dengan persatuan Wartawan Asing Singapura telah memburukkan negeri Johor yang dianggap tidak selamat apabila berdepan kemungkinan diculik berbanding keselamatan di Pulau Pinang.

Khairy seterusnya menegaskan situasi di Johor sebenarnya jauh lebih baik daripada apa yang disebut oleh Guan Eng kerana Johor hari ini menjadi tumpuan rakyat Singapura untuk membeli belah dan sebagainya.

“Saya rasa kes penculikan bukanlah sesuatu yang berleluasa hingga beliau boleh mengeluarkan kenyataan sedemikian rupa,”

Dalam perkembangan lain, Khairy berkata mesyuarat Exco Pemuda UMNO akan diadakan di setiap negeri sehinggalah pilihan raya akan datang.

“Hari ini Selangor telah dipilih sebagai lokasi pertama mesyuarat Exco Pemuda di Luar Kuala Lumpur. Menerusi kaedah ini, kita ambil kesempatan untuk berjumpa dengan kepimpinan Pemuda di peringkat negeri untuk mengetahui dengan lebih dekat persiapan menghadapi pilihan raya nanti.

“Menerusi kaedah ini kita harap jentera kita dapat menyalurkan maklumat serta masalah secara terus kepada keimpinan pusat,” katanya. -MediaUMNO

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.