Monday, February 9, 2015

Cermin Diri Sebelum Laung Kelas Demokrasi !

Blog lidah rasmi DAP mula menemplak hasil pandangan pemimpin GPMS Kedah meminta "Sekolah Demokrasi " di pantau oleh kerajaan. Adakah itu demokrasi apabila membidas kebebasan NGO bersuara dalam memberi pandangan ? Adakah DAP demokrasi jika mesyuarat agung sendiri menimbulkan pelbagai persoalan ? Adakah demokrasi jika kepimpinan kanan PAS memberi ucapan membidas DAP di muktamar PAS akhirnya di arahkan berhenti di Penang ?

Michael Rush dan Phillip Althoff merupakan dua orang yang memperkenalkan teori sosiopolitik melalui buku Pengantar Sosiologi Politik. Dalam buku tersebut, Rush dan Althoff menerbitkan terminologi baru dalam menganalisis perilaku politik tingkat individu melalui sosio politik.

Sosiologi politik adalah proses oleh pengaruh mana seorang individu untuk mengenali sistem politik yang kemudian menentukan persepsi serta reaksinya terhadap gejala-gejala politik. Sistem politik dari input dan output politik kerajaan yang memerintah.

Lanjut, klik SINI

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.