Friday, December 13, 2013

Melaka hantar bantuan ke Pahang. @idrisharon66 @nizamomar_pb

11 Dis 2013 - Kerajaan Negeri Melaka hari ini melancarkan bantuan kemanusian kepada lebih 5,000 mangsa banjir di Pahang yang terjejas teruk akibat bencana terbabit. Ketua Menteri Datuk Seri Idris Haron berkata lebih RM20,000 diperuntukan untuk bantuan itu merangkumi pakaian dan keperluan asas seperti air dan makanan. Beliau berkata antara bantuan yang diberikan adalah 1,000 kotak air minuman sumbangan Syarikat Air Melaka Berhad, 16,000 cawan mee segera sumbangan Mamee-Double Decker (M) Berhad dan 1,000 helai baju-T serta pakaian terpakai.

"Kerajaan negeri amat bersimpati dengan mangsa banjir di Pahang terutamanya daerah yang terjejas teruk seperti di Maran dan Kuantan," 
 Idris berkata bantuan itu akan dihantar dengan tiga buah trak tentera daripada Kem Terendak di sini hasil kerjasama kerajaan negeri dengan ATM.Seramai 50 sukarelawan menyertai misi selama dua hari (11 & 12 Dis 2013)  antaranya terdiri daripada Majlis Gabungan Belia Melaka (MGBM), pihak berkuasa tempatan negeri dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).
 Pada masa sama, beliau turut mengingatkan agar sukarelawan yang ditugaskan lokasi banjir agar berhati-hati dan menjaga kesihatan daripada serangan penyakit."Semangat nak buat kerja, keselamatan dan kesihatan diri jangan dilupakan, kalau boleh hantar lebih lagi tenaga sukarelawan bagi membantu membersihkan kawasan yang terjejas," katanya.No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.