Tuesday, February 21, 2017

Nelayan Ketam Siber

Kuala Sungai Baru, Melaka.
Siti Rubiah Wahid dan suaminya Mohd Rizal Jais antara nelayan pantai di Kuala Sungai Baru, Melaka yang meredah ombak Selat Melaka setiap hari. Pasangan ini banyak menumpukan usaha mereka untuk menangkap ketam. Semua hasil tangkapan yang diperolehi dijual terus kepada pelanggan mereka. Menariknya ia dipasarkan di alam siber melalui penggunaan media sosial. Idea menjual ketam di media sosial ini timbul dua tahun lalu. Kini setelah Siti mendapati melalui kaedah tersebut pelanggan dapat berhubung terus dengan mereka.

https://www.facebook.com/siti.rubiah.92
https://www.facebook.com/mohd.rizal.716 
https://www.facebook.com/gb.kusubamelaka

Source: Majalah Tiga - TV3

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.