Sunday, March 2, 2014

Tingkat Kesedaran Golongan Muda Mengenai Jenayah Peperangan. @therealDrM @idrisharon66

KUALA LUMPUR, 17 Feb 2014 - Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, kempen bagi meningkatkan kesedaran terhadap jenayah perperangan perlu bermula dengan golongan muda.

Bekas Perdana Menteri berkata, ini kerana nilai-nilai murni menolak perperangan dan menganggapnya sebagai jenayah adalah lebih mudah untuk disemai pada golongan itu.

''Usaha mengubah minda bagi untuk menganggap perperangan sebagai jenayah bukan mudah tetapi proses mengubah sistem nilai dalam kalangan golongan muda boleh dilakukan agar generasi akan datang terus menolak perperangan,'' katanya ketika merasmikan Pengajian Keamanan Global Mahathir (MGPS) di Institut Hubungan Luar dan Diplomasi di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.