Wednesday, August 4, 2010

Khalid gereja diselar pemimpin Pas yang lain

Khalid Abdul Samad atau Khalid Gereja, Ahli Parlimen Shah Alam telah diselar oleh Ketua Penerangan Pas Pusat, Idris Ahmad yang mengatakan kenyataan supaya hukuman dijatuhkan kepada individu yang didapati bertemu Mufti Perak, Tan Sri Harussani adalah pandangan peribadi Khalid Gereja itu.

Idris juga berkata setiap keputusan perlu dibawa dan diputuskan di dalam mesyuarat, bukannya ditentukan oleh individu dalam parti.

Sebelum bertindak, sebarang permasalahan yang timbul perlu disiasat terlebih dahulu oleh jawatankuasa disiplin parti kerana parti mempunyai peraturan.

“Kita ada peraturan, jadi kena ikut peraturan dan prosedur, ada cara-cara tersendiri dan bukan parti ‘caca marba’ yang mana sebarang tindakan boleh diputuskan sesuka hati.

“Pas tidak akan menjatuhkan hukuman sesuka hati, termasuk kes pertemuan pemimpin Pas dengan: Mufti: Perak, Tan Sri Harussani Zakaria itu,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian:, semalam.

Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man yang merupakan Pengerusi Jawatankuasa Disiplin Pas pula berkata pertemuan tidak menjadi kesalahan dan Pas tidak akan menghukum individu tersebut.

“Semua orang ada mengadakan pertemuan dengan mufti, kita tidak tahu atas urusan apa mereka bertemu. Jika akan merugikan parti, kita akan bertindak. Sebab itulah kita akan siasat dulu. Selepas keputusan dibuat dalam muktamar barulah tindakan diputuskan,” katanya.

Khalid Gereja tu kroni DAP. Sebagai kroni DAP, tentulah risau dengan gosip-gosip penyatuan PAS dan UMNO kerana ini bermakna Melayu Islam akan menjadi bertambah kuat di negara sendiri.

Sudah tentu komunis macam DAP dan kroni DAP tidak akan suka melihat kesatuan Melayu Islam yang mana akan mengurangkan cengkaman DAP komunis.

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.