Saturday, January 22, 2011

BN Melaka akan menurunkan calon popular di kalangan rakyat bagi mempertahankan kerusi DUN MerlimauBarisan Nasional (BN) Melaka akan menurunkan calon popular di kalangan rakyat bagi mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau, kata Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam.Pengerusi BN Melaka itu berkata, BN negeri akan mengambil pendekatan yang disaran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam memilih calon yang boleh memenangi pilihan raya."Calon popular di kalangan rakyat boleh menang, kalau dulu popular dalam parti tetapi di luar tidak popular, undi susahlah sikit," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis ramah mesra dan perasmian Persatuan Bekas Anggota Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) oleh Perdana Menteri di sini, Sabtu.Mohd Ali berkata, BN Melaka mempunyai ramai calon berkaliber bagi mengisi kekosongan kerusi itu selepas kematian penyandangnya, Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, 54, akibat serangan jantung, Khamis lepas.Sekurang-kurangnya tiga calon akan disenaraikan untuk dipilih dan mendapatpersetujuan Perdana Menteri, katanya."Tidak ada masalah (calon), kita akan pilih yang terbaik, boleh menang, yang disokong, diminati dan mesra rakyat," katanya.Mohd Ali berkata, jentera BN di setiap peringkat di negeri itu telah bersiapsedia menghadapi pilihan raya kecil DUN itu."Kita yakin mampu mempertahankan kerusi ini kerana ia kubu kuat BN," katanya.Terdahulu, Mohd Ali menerima anugerah tokoh bekas anggota Kemas bersama-sama bekas Adun Taman Medan, Selangor Datin Paduka Norkhaila Jamaluddin yang disampaikan Najib.Mohd Ali pernah berkhidmat bersama Kemas dari tahun 1979 sehingga 1984 sebagai Penolong Pengarah dan Pengarah di beberapa negeri termasuk Kedah dan Melaka. - BERNAMA

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.