Saturday, January 22, 2011

Jenazah Allahyarham Mohamad Hidhir Selamat DikebumikanJASIN: Jenazah Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Merlimau Allahyarham Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan selamat dikebumikan di tanah perkuburan Islam Kampung Chincin Tengah, di sini selepas solat Zohor, Jumaat.

Sebelum itu, jenazah Allahyarham dibawa dengan van dari kediamannya di KampungTersusun, Lipat Kajang di sini dan disembahyangkan di Masjid As Sajadin SimpangKerayong.

Lebih 1,000 jemaah menghadiri solat jenazah yang diimamkan oleh Mufti KerajaanNegeri Melaka Datuk Rashid Redza Mohd Salleh.

Antara kenamaan yang hadir ialah Yang Dipertua Negeri Melaka Tun Mohd KhalilYaakob, bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi dan Ketua Menteri DatukSeri Mohd Ali Rustam yang mengiringi jenazah sehingga selamat dikebumikan.

Allahyarham Mohamad Hidhir, 54, yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pertanian danPembangunan Desa negeri, meninggal dunia di Hospital Pakar Putra 8.10 malamsemalam setelah mengalami serangan jantung sejak Sabtu lepas. - BERNAMA


No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.