Monday, July 30, 2012

Tidak menghormati Ramadan!!!

JAIM tahan 30 pengunjung pusat hiburanMELAKA 29 Julai - Seramai 30 pengunjung beragama Islam yang tidak menghormati kesucian bulan Ramadan ditahan kerana mengambil minuman keras di tiga pusat hiburan sekitar Melaka Raya dan Taman Merdeka di sini malam tadi.
Mereka yang ditahan terdiri daripada enam lelaki dan 24 wanita berusia antara 17 hingga 50 tahun dalam operasi penguat kuasa Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) dan polis bermula pukul 12.30 tengah malam.
Turut serta dalam operasi itu adalah kakitangan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) dan Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ).
Ketika diserbu, kebanyakan pengunjung sedang leka berhibur malah ada dalam kalangan pelanggan tanpa segan-silu meneguk minuman keras ketika umat Islam lain menyambut Ramadan. source: utusanonline

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.