Friday, February 24, 2012

Ada pihak cuba sabotaj program walkabout PM di Melaka

Cubaan sabotaj program walkabout PM di Melaka


PENIAGA kecil di Jalan Kee An turut menerima notis palsu semalam mengarahkan mereka menutup perniagaan semasa kunjungan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ke Melaka.


MELAKA 23 Feb. - Sembilan peniaga di Jalan Kee Ann dan Jalan Bunga Raya di sini yang sepatutnya menerima kunjungan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam program walkabout sekitar kawasan itu esok, dikejutkan dengan notis mengarahkan mereka menutup perniagaan selama dua hari.

Notis mengggunakan logo Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) itu diterima peniaga terbabit pada Selasa lalu yang meminta mereka menutup perniagaan bermula hari ini dan esok.

Notis itu dipercayai diedarkan pihak tertentu dalam usaha mensabotaj program walkaboutsempena lawatan Perdana Menteri ke negeri itu esok.

Datuk Bandar Melaka, Zainal Abu berkata, pihaknya hanya mengeluarkan surat meminta mereka menjaga kebersihan sempena lawatan Najib.

"Tidak masuk akal langsung jika kita mengeluarkan notis tersebut kerana program walkaboutPerdana Menteri di situ ialah untuk bertemu dengan rakyat yang memerlukan penglibatan peniaga di kawasan itu.

"Ini mungkin kerja pihak-pihak tertentu yang cuba mensabotaj sokongan rakyat terhadap Perdana Menteri sempena lawatan beliau," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Sehubungan itu, Zainal berkata, pihaknya telah mengedarkan sekeping surat kepada semua peniaga di kawasan itu meminta mereka mengabaikan notis tersebut.

"Kita edarkan surat ini bagi mengelakkan kekeliruan di kalangan peniaga dan mahu mereka meneruskan perniagaan seperti biasa sempena lawatan Perdana Menteri esok," katanya.

-utusanonline-


No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.