Friday, May 2, 2014

Idris Rai Peserta Perhimpunan Antarabangsa Anniversari ke 38 SSEAYP76. @idrisharon66

 
2 Mei 2014. SSEAYP adalah daya -usaha pejabat Perdana Menteri Jepun pada tahun 1974 bertujuan untuk mengeratkan persahabatan dan meningkatkan persefahaman di kalangan belia belia Jepun dan lima negara ASEAN pada ketika itu (Filipina , Indonesia , Thailand, Singapura dan Malaysia).
 

Perhimpunan Antarabangsa Anniversari Ke 38 SSEAYP76 ini merupakan platform untuk penerusan objektif asal rancangan kapal belia , iaitu untuk memperkukuhkan lagi persefahaman di antara peserta program. Sempena program SSEAYP 1976, Kumpulan SSEAYP76 Malaysia telah diberi penghormatan untuk menjadi tuan rumah (penganjur) Perhimpunan Antarabangsa ke 38 SSCEAYP76 pada May 1-3, 2014 bertempat di Kuala Lumpur dan Melaka.
 
Penglibatan peserta seramai 60 orang dari Indonesia, Thailand, Singapura, Japan, Filipina dan Malaysia. Para peserta kini adalah ahli korporat , pemilik institusi pembelajaran , dekan dan professional , perunding perniagaan dan penjawat awam kanan.
Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ir Idris Haron berharap melalui perhimpunan ini , mereka akan memperkenalkan Malaysia ke mata dunia sebagai salah satu destinasi pelancongan , perniagaan dan juga rumah ke 2 (MMSH) dan khususnya pelancongan di negeri Melaka. Melalui pertemuan pagi tadi, beliau turut menghadiahkan kepada setiap wakil negara T-shirt ''Don't Mess With Melaka'' sebagai cenderahati untuk dibawa pulang ke negara masing-masing.
 
 

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.