Thursday, February 13, 2014

Ceramah Anwar Semakin Kurang Mendapat Sambutan di Kajang

Pelik bukan! Mana hilangnya mereka yang menyokong pakatan rakyat sebelum ini? Sedangkan sebelum ini, ceramah Anwar kebiasaannya dihadiri oleh ribuan penonton.  Menariknya, tindakan kempen awal yang dijalankan itu telah menyebabkan rakyat semakin marah dan meluat. Ia bukan sahaja ia meletihkan, kehadiran para jentera pakatan rakyat yang semakin memenuhi Kajang telah menjadikan pekan kecil itu semakin sesak dan merimaskan.

Contohnya program ceramah perdana yang dianjurkan semalam hanya mampu menghimpun sekitar 200 orang sahaja. Tambah menarik, apabila Anwar hanya bercakap sekitar 25 minit sahaja. 
Lihat sahaja kempen ceramah yang dilakukan sebelum pilihan raya umum ke-13 (PRU13) yang lalu.

Hampir di setiap tempat yang dihadiri Anwar, akan menyaksikan kehadiran yang ramai sehingga ‘pecah panggung’.  Anwar yang berucap di Kompleks Penghulu Batu 10 Cheras, di Kajang semalam, mengatakan akan membawa masuk Tan Sri Muhammad Muhammad Taib ke dalam pentadbiran Selangor sekiranya dia menang di Kajang. Menurutnya bekas Menteri Besar Selangor itu mempunyai kepakaran dalam program desa yang amat diperlukan dalam pentadbiran Selangor.  
Apa yang menghairankan ialah, semua pemimpin Umno sebelum ini dikecam hebat oleh pakatan rakyat. Namun apabila mereka menyokong pembangkang, semua kecaman tersebut akan bertukar menjadi kepakaran. Kesimpulannya, Anwar semakin terdesak, kegagalannya untuk menang di Dun Kajang atau sekurang-kurangnya menambah bilangan majoriti undi akan menyebabkan dia mendapat malu yang besar. 

Ia sekali gus membuktikan rakyat semakin muak dan sedar akan penipuan demi penipuan yang sengaja dicipta untuk memburukkan kerajaan demi memenuhi nafsu politiknya.
Dalam PRU13, calon PKR mendapat 19,571 undi, berbanding calon BN, Lee Ban Seng yang mendapat 12,747 undi. Komposisi pengundi di Kajang membentuk 49% Melayu, 40% Cina, 10% India dan 0.91% lain-lain.

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.