Thursday, March 8, 2012

Rakyat jangan mudah terpedaya - PM


Rakyat diingatkan agar tidak mudah terpedaya dan digula-gulakan oleh pembangkang termasuk janji bagi menurunkan harga minyak sekiranya berjaya memenangi pilihan raya umum akan datang.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, sedangkan hakikatnya harga minyak global yang tidak menurun menyukarkan pengurangan harga minyak negara, kecuali dengan menambah pemberian subsidi minyak.

"Memang harga minyak boleh diturunkan dengan cara menambah subsidi. Potong daripada yang lain, kurangkan harga minyak, tetapi itu bukanlah pengurusan yang cekap dan baik.

"Pakar ekonomi memahami, kalau kita mencurahkan peruntukan kerajaan begitu banyak untuk subsidi tetapi tidak menjana kekayaan dan pertumbuhan ekonomi maka negara akan menjurus kepada ekonomi yang semakin menurun.

"Mungkin satu hari nanti, kita akan mengalami nasib seperti Sepanyol, Ireland, Portugal dan Itali yang dulu dipandang tinggi, tetapi kini ekonomi negara kita lebih baik daripada mereka," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan perumahan Taman Seri Manggis serta majlis pecah tanah pembinaan surau dan balai raya di Machap Umboo, Melaka sempena lawatan kerja sehari ke Melaka pada 24 Feb 2012 yang turut dihadiri oleh Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam.

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.