Monday, April 2, 2012

PANASS!!! PAKATAN PENIPU AKUI PTPTN TIDAK AKAN DI HAPUSKAN JIKA MEREKA BERKUASA !!!


Pakatan Rakyat (PR) bertegas akan menghapuskan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dan menukarnya kepada skim biasiswa yang lebih mesra rakyat.
Ahli Parlimen Balik Pulau dari PKR, Yusmadi Yusoff berkata, apa yang dilakukan PR bukanlah menghapuskan terus skim seperti PTPTN kerana menyedari anak golongan­ miskin masih memerlukan perbelanjaan untuk ke menara gading.
Niat pakatan untuk memansuhkan PTPTN sebelum ni satu pembohongan semata mata,tujuan mereka hanyalah untuk memancing pengundi muda yang kali ini menjadi mojoriti pengundi untuk pru13.Pekara ini dijelaskan sendiri oleh yusmadi apa yang dilakukan PR bukanlah menghapuskan terus skim seperti PTPTN kerana menyedari anak golongan­ miskin masih memerlukan perbelanjaan untuk ke menara gading.

Jadi sudah pasti isu PTPTN ini sengaja ditimbulkan supaya mereka dapat menarik lebih ramai pelajar yang masih berhutang dengan PTPTN menyokong mereka. Mereka juga menuntut kerajaan menghapuskan hutang PTPTN sebelum menjelangnya PRU13 jika berjaya ianya akan dijadikan modal untuk mereka seolah mereka berjaya menekan kerajaan untuk menghapuskan hutang tertunggak PTPTN.

Jika mereka berjaya ke putrajaya sekali pun,PTPTN tetap tidak dihapuskan kerana ianya masih berguna untuk anak anak Melayu untuk menyambung pelajaran..

Jadi semua ini hanya pembohongan
pakatan untuk musim PRU.

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.