Wednesday, October 17, 2012

Nasib Pelanggai Udang Di Melaka Terbela

 

Seramai 30 pelanggai udang berhampiran tapak pembinaan projek Hatten City dekat sini akhirnya menarik nafas lega apabila kerajaan negeri bersetuju untuk memberi pampasan kepada mereka. Rata-rata golongan itu melahirkan rasa lega dan mengucapkan terima kasih kepada kerajaan negeri kerana tidak mengetepikan mereka untuk turut menerima pampasan tersebut. Utusan Malaysia hari ini melaporkan mesyuarat Exco Rabu lalu membuat keputusan untuk memberikan pampasan antara RM1,600 hingga RM3,200 kepada 170 nelayan termasuk pelanggai udang berhampiran Ujong Pasir hingga ke Aloha dekat ini.
Pampasan itu diberikan ekoran rintihan mereka kerana sumber pendapatan mereka terjejas akibat projek pembinaan Hatten City dan penambakan laut di kawasan mereka mencari rezeki.

No comments :

Post a Comment

Advertised

Kami membuka peluang kepada anda untuk mengiklankan perniagaan anda bersama kami yang boleh dilihat oleh pembaca dan pelawat Aktivis Media Siber.
Jenis iklan :-
1. Banner ( 728×90, 468×60, 300×250 )
2. Iklan Teks Berbaris
3. Advertorial
Untuk iklan jenis advertorial, segala bahan iklan hendaklah disediakan oleh pihak anda (pengiklan) sendiri. Sekiranya memerlukan pihak kami menulis advertorial bagi pihak anda (pengiklan), caj pengiklanan adalah berbeza.
Syarat-syarat pengiklan ialah:-
1. Iklan mestilah bebas dari segala bahan larangan seperti berunsur lucah, MLM, rokok, arak dan lain-lain lagi yang dirasakan tidak sesuai untuk bacaan umum.
2. Tempoh iklan dipaparkan adalah selama satu bulan ( 1 ) dari tarikh iklan anda diluluskan.
3. Pihak kami berhak menolak/memadam iklan anda sekiranya terdapat unsur-unsur penipuan di dalam iklan tersebut.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi kami di alamat email ke sahabatmediamelaka@gmail.com . Terima kasih.